Adres

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 08:00 – 18:00
zaterdag – Zondag 10:00 – 16:00

Bel ons vandaag

bel ons momenteel 2 medewerkers beschikbaar
1
Sales

Kom in gesprek

Hoe kunnen wij helpen

arrow
contact

De voordelen van een visgraatvloer

door | mei 25, 2021 | tips

De voordelen van een visgraatvloer

De voordelen van een visgraatvloer

Tegenwoordig zie je het veel een visgraatvloer, in huizen en gebouwen. Het geeft een mooi gezicht en een luxe uitstraling. Deze vloeren hebben ook erg veel voordelen met zich meedragen. Visgraat Vloeren zijn dus niet alleen mooi, maar ook nog eens handig. Een Hongaarse punt vloer lijkt hierop, maar is toch net iets anders Ben je benieuwd naar alle voordelen die hierbij komen kijken en de verschillen tussen deze 2 vloeren? Lees het hier!

Wat is een visgraatvloer

 De naam van deze vloer zegt eigenlijk al het patroon hoe de vloer gelegd is, de vloer is namelijk gelegd met korte planken in een vorm van een visgraat. Hij lijkt op de Hongaarse punt vloer, toch heeft deze vloer toch net een ander patroon. Het materiaal waar deze vloer van gemaakt is, is hout. Je hebt verschillende soorten houten, denk aan een eiken houten vloer, parketvloer en nog veel meer.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij deze vloer, hiermee kan je dus een unieke look zelf creëren. Denk aan dunne plankjes of juist toch brede plankjes, het geeft bij allebei een heel ander gezicht. Er zijn nog veel meer andere dingen die veranderd kunnen worden,  zoals in de afwerking

Voordelen van de visgraatvloer

Visgraat vloeren worden al zo lang gelegd en nog steeds is er niemand klaar mee, dit zegt heel wat over de vloer natuurlijk. Een voordeel van deze vloer is dus dat die tijdloos is en altijd meegaat, het geeft een leuke en gezellige sfeer.

Vloeren van PVC, zo ook de visgraat zijn geschikt voor de vloerverwarming, dit is een groot voordeel je hebt namelijk nooit meer last van koude voeten. Sommige mensen hebben net een wat kleiner huis, niet getreurd door de plankjes wat kleiner te maken past een visgraatvloer net zo goed in een klein huis als in een groot huis. Het laat je woning zelfs groter lijken, hoe fijn is dat?

Verschil Hongaarse punt vloer en visgraat vloer

Het grootste verschil is het legpatroon, de plankjes bij een Hongaarse punt vloer zijn schuin afgesneden. Doordat de planken schuin afgesneden zijn heeft de vloer een rechte lijn, dit heeft een visgraat vloer niet dit is trapsgewijs gelegd. De planken van een visgraat vloer worden gelegd in een hoek van 90 graden, een Hongaarse punt vloer wordt meestal gelegd in een hoek van 50 tot 60 graden.

Deze 2 vloeren hebben dus veel met elkaar gelijk, maar toch kan je altijd aan het uiterlijk van de vloer zien wat het is. Allebei deze vloeren hebben veel voordelen met zich mee dragen en je hoeft zeker niet bang te zijn dat je verveelt raakt aan deze vloer. De vloeren zijn erg tijdloos en passen bij elk interieur.

Schuur Expert is de specialist in het schuren en herstellen van visgraatvloeren. Bekijk de mogelijkheden op deze website of kom snel naar onze hoofd website m.b.t. het parket schuren voor nog meer informatie.

Get in touch

Our address

4953 Vine Street
San Diego, CA 92465

Call Us

815.555.5555

Send us a mail

info@mycomapny.com

Sarah Thompson

Business Consultant

815.555.5555

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button